Следвайте Гласове в ТелеграмПрез 2015-а година в интервю за Акценти на ТВ7

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрез 2015-а година в интервю за Акценти на ТВ7
Коментари Харесай

Боян Чуков през 2015-а: САЩ подготвят България за въоръжен сблъсък в Украйна. Целта на Вашингтон е да откъсне Европа от Русия и по-скъпият им газ да превземе пазара

Следвайте " Гласове " в Телеграм

През 2015-а година в интервю за " Акценти " на ТВ7 с водещ Валерия Касиян Боян Чуков с изумителна акуратност предвижда, че сред Русия и Украйна ще избухне гореща война, в която България ще бъде директно забъркана от Съединени американски щати. От 2015 година съгласно Чуков вътрешнополитическите процеси в България ясно приказват, че гостите, които идват у нас от Вашингтон, махат всички неуместни, които биха могли да имат някакво мнение, с което да пазят нашия народен суверенитет и на тяхно място слагат некомпетентни и комфортни хора. Още тогава множеството от министрите във втория кабинет на Бойко Борисов са на директно послушание на Вашингтон, споделя анализаторът. 

Според Чуков точно геополитически са и рокадите в тогавашния кабинет. Оставката на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и слагането на Румяна Бъчварова, натискът с постовете си да се разделят гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров и ръководителят на ДАНС Владимир Писанчев са инспирирани зад Океана и са част от подготовката на всички страни от " Прибалтика до България " за война в Украйна. 

Чуков предвижда и преодоляване на медиите, с цел да не пречат на огромната американска цел в Европа:  " България ще върви към увеличение на цензурата в медиите. Те ще стартират да бъдат ограничавани и ние ще тръгнем по пътя, несъмнено няма да е като в Украйна – тази прекаленост, само че в България ще има проблеми. "

Според Чуков огромната геостратегическа цел на Съединени американски щати е ясна още тогава - през 2015-а година - да откъснат Русия от Европа и общите газопроводи и нефтопроводи: " В момента се строят терминали за газ в Прибалтийските републики и в Полша. При това състояние американският газ ще идва при тях и тези тръби, които са в Централна и Източна Европа, ще стартират да се пълнят с по-скъпия американски газ. Това също е част от световния проект на американците да се наместят на европейския пазар и да продават тяхната газ, въпреки и по-скъпо. "

Боян Чуков:  Предстои въоръжен конфликт в Украйна. Страните от Прибалтика до Турция би трябвало да бъдат готови като страни, граничещи с въоръжен спор, който ще бъде в Украйна. За тази цел са всички тези истории с в началото, сякаш образователен център във Варна, след което се оказва, че е координационен център на сили за бързо реагиране, в този момент виждате, че танкове вървят в България. Просто се приготвя въоръжен спор в Украйна, в който България ще бъде директно забъркана. Затова са нужни законодателни промени, с цел да бъде всичко „ законно “ и с това идване на шефа на ФБР, с тези кадрови промени, в този момент знаете, че един от огромните въпроси е за какво си подаде оставката вътрешният министър Веселин Вучков. Всичко това демонстрира следното нещо: В България имаме една публична власт, за която ние разясняваме и приказваме, само че се основава и втори властови център, който стартира да дублира формалната власт.

- Кой го основава? Къде е основата на този център?

- Създават го гостите, които идват в България, които махат всички неуместни, които биха могли да имат някакво мнение, с което да пазят нашия народен суверенитет. В България към този момент, да вземем за пример, министър-председателят Бойко Борисов, неговият министър на външните работи Даниел Митов, неговият министър на вътрешните работи Веселин Вучков, неговият министър на защитата Николай Ненчев, неговият министър на енергетиката Теменужка Петкова – те не са на директно послушание на нашия министър председател, те са на непосредствено послушание на Вашингтон. Това би трябвало да се разбере. Затова постоянно виждаме, че няма съгласуваност в държавно управление, това постоянно и по-често ще се повтаря.

- Това са съществени рецензии от ваша страна. Няма ли метод да се противопоставим на този втори властови център или нашите ръководещи не желаят...

- Вижте, България има една крилата фраза: „ Винаги с Германия в никакъв случай срещу Русия “, в този момент тя е изменена на „ Никога с Германия, постоянно срещу Русия “. България се приготвя точно към тази формула. Представете си, че единият от властовите центрове, който се оформя, е към президента Плевнелиев, който на процедура се командва отдалечено от чужбина. Това е вторият център, който стартира да ръководи страната.

- Но за какво позволяват това нашите ръководещи?

-  Това е въпрос към тях. За да бъда още по- съответен, ще ви дам един исторически образец. Представете си президента ни в ролята на Пилат Понтийски, а Бойко Борисов в ролята на цар Агрипа I. Царят си живее в дворец отвън столицата, където умерено дава отговор за някои неща, само че за съществени проблеми дава отговор наместникът на Рим Пилат Понтийски, в тази ситуация президента Плевнелиев. Сега към този момент в чисто народен проект стартира един различен спор – кой ще стане президент на България идната година. И тук се сблъскват ползите на министър-председателят Борисов и на настоящия президент Плевнелиев. Тези два центъра стартират да готвят президентските избори и по тази причина е доста значима ролята на министъра на вътрешните работи Вучков.

- В подобен смисъл по какъв начин оценявате оставката на Веселин Вучков и новата номинация на Румяна Бъчварова?

- На процедура с смяната министър на вътрешните работи става министър председателят Борисов, тъй като нали разбирате, че в един подобен бранш, един човек, колкото и да е образован му трябват най-малко 10 години с цел да разбере защо става дума. Колкото и да е умна госпожа Бъчварова, тя не може да влезе в час идващите шест години, в случай че непрекъснато е министър на Министерство на вътрешните работи. Това значи, че тя се явява един интерфейс. Абсолютно същата позиция има другият силов вицепремиер – госпожа Кунева. Вие виждате, че и госпожа Кунева, и госпожа Бъчварова нямат никаква експертна подготовка да дават отговор за тези браншове. Т.е. са хора, на които би трябвало да търсим къде е remote control-а (дистанционното управление), с който се ръководят.

- Това че министър председателят ще бъде и вътрешен министър добре ли е или не е добре?

- Моето мнение е, че това е по-добрият вид, в сравнение с тази функционалност на Министерство на вътрешните работи министър да се иззема от Пилат Понтийски, както ви споделих доскоро.

- А цялата обстановка с оставката на Вучков, на фона на други две оставки, които се чакаха – на  Светлозар Лазаров (гл. секретар на МВР) и Владимир Писанчев (председател на ДАНС) и последвалите събития, по какъв начин я анализирате?

- Разберете, разчистват се сега безусловно всички, които могат да се опълчват на замисъла на Съединени американски щати след известно време, когато избухне въоръженият спор в Украйна. Чистят терена от хора, които могат да имат независимо мнение и хора, които биха играли за националните ползи на България.

- Т.е. смятате, че даже Светлозар Лазаров (гл. секретар на МВР), Владимир Писанчев (председател на ДАНС) биха се противопоставили на американските ползи?

- Вижте, един същински експерт постоянно си дава сметка какво тъкмо прави, а когато сложиш човек, който не е експерт, той с цел да направи някакъв ход в администрацията, чака някой да му изясни защо става дума. И когато има до него човек, който непрекъснато да му изяснява защо става дума,  на процедура, както ви споделих, имаме един интерфейс, нищо повече. А какъв е смисълът от цялата тази работа? Тези страни от Прибалтика до Турция всичко това ще стартира да кипи след известно време. Идеята е Русия да се откъсне от Европа с газопроводи, с нефтопроводи... В момента се строят терминали за газ в Прибалтийските републики и в Полша. При това състояние американският газ ще идва при тях и тези тръби, които са в Централна и Източна Европа, ще стартират да се пълнят с по-скъпия американски газ. Това също е част от световния проект на американците да се наместят на европейския пазар и да продават тяхната газ, въпреки и по-съкпо. 

- Фактът, че сега и Министерство на вътрешните работи и ДАНС остават без ръководители, не е ли много опасен в тази обстановка?

- Естествено, че е рисковано, само че въпреки всичко при такива огромни и мощни системи постоянно има краткотрайно изпълняващ длъжността. Ако кадровата политика е вярна, неналичието на един или различен човек, даже в управлението, не би било някаква драма. Естествено драма е когато се разбере кой ще бъде подложен като началник, защото по този начин се схваща по какъв начин ще действа дадената конструкция. Даже освен това мога да си разреша да ви кажа – България ще върви към увеличение на цензурата в медиите. Те ще стартират да бъдат ограничавани и ние ще тръгнем по пътя, несъмнено няма да е като в Украйна – тази прекаленост, само че в България ще има проблеми. Ако забелязахте министърът на  външните работи, той се изтърва, тъй като е млад и некомпетентен, преди десетина-петнайсет дни той сподели: „ Всеки, който ни подлага на критика за нашата външна политика прави национално изменничество “. Виждате по какъв начин стартират да се криминализират всички отзиви, които опонират на външния министър, който, на процедура, е подложен от Вашингтон и извършва на 100% това, което му кажат от там.

- Специално във връзка с външния министър Даниел Митов от опозицията настояват, че той искрено лъже в последните си изявления.

- Според мен, той освен лъже, той е извънредно некомпетентен и човек, който е в общи линии кух резонатор- каквото му кажат, отива и го повтаря. Нищо повече.

- Бяхте безапелационен, на два пъти подчертахте, че следва въоръжен спор сред Русия и Украйна...

- Разбира се...

-...в този смисъл, по какъв начин ще коментирате новината от късно нощес, че наши военни отиват на обучение в Украйна. Това обучение ще е юни-юли, само че най-вероятно ще съвпадне с възможен въоръжен спор.

- Естествено, естествено. Опитват се да завият нещата в розов целофан, с цел да може публичното мнение да ги преглътне по-бавно и по-леко. Вижте какво се получи след Минск. Германия и Франция се усетиха и започнаха да играят своя лична игра, колкото и парадоксално да звучи. В момента Съединени американски щати се пробват да вкарат всички тези страни, които изброихме от Прибалтика до България, да бъдат вкарани със свои въоръжени сили в Украйна, само че под етикета „ НАТО “.

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР